Dragi korisnici,

u skladu s novim načinima rada u državnim i javnim službama prema odredbama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova – 12. studenoga 2021.) od 16. studenog Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu radi prema sljedećim pravilima:

1.

Uvodi se posebna sigurnosna mjera obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2 dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama (…), odnosno zaposlenika u Narodnoj  knjižnici i čitaonici u Klisu.

2.

Osobe iz točke I. ove Odluke dokazuju da su testirane na virus SARS-CoV-2, odnosno da su cijepljene ili preboljele bolest COVID-19, predočenjem EU digitalne COVID potvrde ili predočenjem drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

Osobe iz točke I. ove Odluke obvezne su EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju predočiti prilikom ulaska u službene prostorije na uvid.

3.

Obveza predočavanja EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju odnosi se i na sve stranke koje dolaze u službene prostorije u kojima rade osobe iz točke I. ove Odluke, sve pružatelje usluga koji pružaju različite usluge u tim prostorima ili su angažirani za određene poslove u njihovim prostorima ili druge osobe koje dolaze u njihove prostore po bilo kojoj osnovi. Osobe iz točke I. i 3. ove Odluke koje odbiju testiranje odnosno odbiju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, ne mogu ulaziti i boraviti u službenim prostorijama.

4.

Ova Odluka ne primjenjuje se:

– na osobe mlađe od 16 godina i studente

– na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe

– na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19, a što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Na snazi su i dalje ranije propisani uvjeti rada Narodne knjižnice i čitaonice u Klisu, na koje ovom prilikom podsjećamo:

 Vršit će se posudba i vraćanje knjižne građe uz poštivanje sljedećih mjera:

    –  korisnici trebaju prije izlaska iz kuće i dolaska u knjižnicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C, trebaju otkazati dolazak u knjižnicu i telefonski se javiti liječniku obiteljske medicine.

    –  korisnici Knjižnice moraju ispravno nositi zaštitne maske za lice prilikom ulaska i kretanja u prostoru Knjižnice, a obvezna je dezinfekcija ruku na ulazu u Knjižnicu

   –  ne preporuča se ulazak korisnika u prostor između polica s građom i samostalno pregledavanje građe na policama. Pretraživanjem našeg kataloga koji je dostupan na poveznici http://library.foi.hr/lib/index.php?B=1256  možete odabrati željene dostupne naslove. Odabrane naslove možete rezervirati telefonom ili na e-mail knjižnice. (021 715- 087, [email protected] ) te ćemo iste pripremiti za vas ili ih možete zatražiti od knjižničarke pri dolasku u Knjižnicu.

(Također, knjige je moguće rezervirati i  prijavom u katalog. Prijava u katalog i rezervacija moguća je jedino ako ste upisali svoju e-mail adresu prilikom upisa u knjižnicu. Ako to želite učiniti sada, dostupni smo preko navedenih kontakata. U e-katalog se tada prijavljujete putem svoje e-mail adrese, a lozinka je vaš članski ID. )

  – Knjige se odlažu u kutiju na ulazu, nakon čega idu u karantenu na 72 sata.

 Dodatne napomene:

-naglasak je na minimalnom zadržavanju u knjižnici

-nužno je držanje razmaka, a broj korisnika u knjižnici istodobno je ograničen

 (3 korisnika)

-korištenje čitaonice je moguće uz prethodno propisane mjere, dostupne na našim web stranicama: https://www.knjiznica-klis.hr/2020/06/02/nove-upute-za-rad-knjiznice-i-citaonice/

-radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19 vodimo posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem kontaktnih podataka i vremena boravka u čitaonicama.

-sva vraćena građa bit će dezinficirana (korice), a potom i stavljena u propisanu karantenu.

-prostor knjižnice je dezinficiran i očišćen, a na ulazima se nalaze dezinfekcijska sredstva za dezinfekciju ruku

Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i strpljenju!

OBAVIJEST O NOVOM NAČINU RADA
Skip to content