Drage učenice i učenici,

ove godine u Mjesecu hrvatske knjige provodimo natječaj za najljepši straničnik.

Natječaj je namijenjen svim učenicima osnovne škole.

Natječaj traje od 15. listopada do 15. studenog, što znači da svoj izrađeni straničnik možete između tih datuma predati u knjižnicu. Izrađene straničnike zadnjeg dana natječaja, 15. listopada, primamo do 10 sati. Uz predaju straničnika ćemo zapisati i vaše osnovne podatke (IME, PREZIME, RAZRED, ADRESA).

Pobjednika ćemo proglasiti u dvije kategorije:

1. kategorija – učenici do 4. razreda

2. kategorija – učenici od 5. do 8. razreda.

Odabir tehnike i teme je slobodan, ali se ipak više radujemo straničnicima koji imaju veze sa ovogodišnjom temom: Generacija K!

Radove ćemo bodovati uzevši u obzir: kreativnost, izvedbu, praktičnost i praćenje teme.

Najbolje radove će odabrati zaposlenice knjižnice i pobjednika proglasiti 15. studenog.

Sretno svima!

P.S. Radove ćemo izložiti, a pobjednike nagraditi.

O MHK:

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine po odluci Ministarstva kulture i medija RH organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Traje od 15. listopada do 15. studenoga i u tom periodu kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kulturu čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti. Cilj je i promotivnog materijala upozoriti na važnost knjige i čitanja. Ovogodišnja tema manifestacije glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći. Izabran je moto Misli na sebe – čitaj!

NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠI STRANIČNIK
Skip to content