Poštovani korisnici,
veliko nam je zadovoljstvo pozvati nas na naše posljednje putovanje iz programa PUTUJ (S)MJESTA. Putujemo motociklom Europom, Azijom i Afrikom s iskusnim putnikom i putopiscem Borisom Rukavinom. Ovaj put se nalazimo van knjižnice, u prostoru Doma kulture Zdravka Uvodića u Klis Kosi.

Možda je, umjesto daljneg pozivanja i nagovaranja da se zaputite s nama na još jedno putovanje, bolje navesti same riječi autora:

“Pozivam vas na vožnju do Pacifika i natrag neobičnom rutom koja će vas provesti kroz najveće ravnice i najviše planine svijeta, kroz srednjeazijske stepe i pustinje, kroz sibirske prašume. Pozivam vas da osjetite veličanstvene rijeke i najveće jezero na svijetu. Pozivam vas da upoznate jednostavan život kirgijskih i mongolskih nomada. Pozivam vas da dotaknete beskraj svemira. Pozivam vas u gužvu i smog višemilijunskih kineskih gradova za koje gotovo nitko izvan Kine nije čuo. Pozivam vas u mirisnu, tihu, zelenu rusku tajgu. Pozivam vas da kušate mongolski slani mliječni čaj i prenoćite u geru. Pozivam vas među nepoznate ljude koji su srdačni domaćini, a ja sam putnik, stranac iz daleka…”

Vidimo se!

Putuj (s)mjesta: Putopisno predavanje Borisa Rukavine, 11.10. -Klis Kosa
Skip to content