Poštovani korisnici,

s obzirom na to da redovito ažuriramo način našeg rada, u skladu s propisanim preporukama nadležnih službi i aktualnom situacijom vezanom za epidemiju COVID-a 19, molimo Vas da obratite pažnju na nova propisana pravila ponašanja korisnika u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Klisu.   

Od 7. rujna Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu radit će s korisnicima od ponedjeljka do subote u svojemu uobičajenom radnom vremenu, ali uz određene mjere.

Vršit će se posudba i vraćanje knjižne građe uz poštivanje sljedećih mjera:

              –  korisnici trebaju prije izlaska iz kuće i dolaska u knjižnicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C, trebaju otkazati dolazak u knjižnicu i telefonski se javiti liječniku obiteljske medicine.

              –  korisnici Knjižnice moraju ispravno nositi zaštitne maske za lice prilikom ulaska i kretanja u prostoru Knjižnice, a obvezna je dezinfekcija ruku na ulazu u Knjižnicu

       –  ne preporuča se ulazak korisnika u prostor između polica s građom i samostalno pregledavanje građe na policama. Pretraživanjem našeg kataloga koji je dostupan na poveznici http://library.foi.hr/lib/index.php?B=1256  možete odabrati željene dostupne naslove. Odabrane naslove možete rezervirati telefonom ili na e-mail knjižnice. (021 715- 087, [email protected] ) te ćemo iste pripremiti za vas ili ih možete zatražiti od knjižničarke pri dolasku u Knjižnicu.

(Također, knjige je moguće rezervirati i  prijavom u katalog. Prijava u katalog i rezervacija moguća je jedino ako ste upisali svoju e-mail adresu prilikom upisa u knjižnicu. Ako to želite učiniti sada, dostupni smo preko navedenih kontakata. U e-katalog se tada prijavljujete putem svoje e-mail adrese, a lozinka je vaš članski ID. )

      – Knjige se odlažu u kutiju na ulazu, nakon čega idu u karantenu na 72 sata.

 Dodatne napomene:

-naglasak je na minimalnom zadržavanju u knjižnici

-nužno je držanje razmaka, a broj korisnika u knjižnici istodobno je ograničen

 (3 korisnika)

-korištenje čitaonice je moguće uz prethodno propisane mjere, dostupne na našim web stranicama: https://www.knjiznica-klis.hr/2020/06/02/nove-upute-za-rad-knjiznice-i-citaonice/

-radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19 vodimo posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem kontaktnih podataka i vremena boravka u čitaonicama.

-sva vraćena građa bit će dezinficirana (korice), a potom i stavljena u propisanu karantenu.

-prostor knjižnice je dezinficiran i očišćen, a na ulazima se nalaze dezinfekcijska sredstva za dezinfekciju ruku

Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i strpljenju!

Vaša knjižničarka

Obavijest o načinu rada knjižnice i pravilima ponašanja korisnika od 7. rujna 2020.
Skip to content